ALV

Uit ajour
Versie door Hoe00255 (Overleg | bijdragen) op 22 feb 2013 om 10:43

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De Ledenvergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Ieder lid is gerechtigd de ledenvergaderingen te bezoeken, desgewenst; vergezeld van huisgenoten. De besluitvorming tijdens de ledenvergaderingen geschiedt via stemmingen over voorstellen van het bestuur of van de leden.

De stemmingen zijn slechts rechtsgeldig, voor zover het quorum aanwezig is. Voor de vergaderingen geldt een quorum van 22 leden (15% van het aantal leden). Het is mogelijk om een ander lid voor u te laten stemmen, via een daartoe strekkende machtiging. Zie hiervoor de Statuten en het Huishoudelijk reglement.

Normaal gesproken wordt gestemd door middel van handopsteken. Daarbij beslist de meerderheid, tenzij een gekwalificeerde meerderheid is vereist (zoals bij besluiten tot ontbinding van de vereniging). Over personen wordt tijdens de ledenvergadering schriftelijk en geheim gestemd.

Buiten de ledenvergaderingen om kunnen schriftelijke stemmingen worden gehouden over zaken die geen uitstel dulden.

De schriftelijke stemming geschiedt door middel van het toezenden van stembriefjes aan de leden, waarop alleen via doorkruising van voor/tegen of ja/nee een oordeel bekent kan worden gemakt. Een dergelijke stemming is pas geldig als minstens 30% van de leden hun stembiljet hebben ingezonden.

Verslagen ALV:
Verslag ALV 29 maart 2012
Verslag ALV 10 maart 2011
Verslag extra ALV Achterpaden 4 november 2010
Verslag ALV 1 april 2010
Presentatie ALV 2010
Verslag ALV 11 juni 2009

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen