Speeltuin

Uit ajour
Versie door Hoe00255 (Overleg | bijdragen) op 31 okt 2013 om 20:55

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Op de hoek van de Prunuslaan/Eikelaan is een speelplaats. De inrichting hiervan is mede overleg met de Vereniging door de gemeente verzorgd. De vereniging heeft ook regelmatig contact met de gemeente over het onderhoud van de speelplaats en het verrichten van noodzakelijke reparaties. Vanwege de aansprakelijkheid voor ongevallen mogen de vereniging of de bewoners echter niet zelf onderhoud of reparaties uitvoeren.

De ALV heeft in het voorjaarsoverleg 2012 ingestemd met het voorstel van een spontaan opgericht werkgroepje om de jeu de boules baan aan te passen zodat er een ‘peuterpleintje’ ontstaat. Graag brengt deze werkgroep alle wijkbewoners op de hoogte van de ontwikkelingen tot nu toe. Het bestuur van de Ajourvereniging ondersteunt de werkgroep met raad en daad. Tevens is het bestuur in contact met gemeente en Cyclus over het reinigen van de zandbodem.

Plan speeltuin
Plan speeltuin

Het plan
De Jeu de Boulesbaan wordt voor één deel betegeld en voor een ander deel van een valveilige bodem voorzien.

Op deze veilige bodem wordt een speeltoestel geplaatst dat toegankelijk is voor kinderen vanaf de leeftijd dat ze kunnen kruipen en klimmen. Zie voorbeelden hierna. In de stoeptegels kan een hinkelpad verwerkt worden en een knikkerpot. De prikstruiken rond de speelplek worden vervangen door een kindvriendelijke soort.

De procedure

  • De Gemeente Gouda heeft toestemming gegeven om de plannen verder uit te werken en een ontwerp te laten maken aan de hand waarvan een goede offerte gemaakt kan worden.
  • Bij het Wijkteam Bloemendaal ligt de aanvraag voor ondersteuning uit het 3-Euro Budget. Tot onze grote vreugde is al bekend geworden dat er geld van 2012 geoormerkt is voor dit project in 2013!


Onderzoeksrapport ter bepaling van de kwaliteit van zand

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen